24 February 2014

Sup Daging

Masa: 1 Jam
Hidangan: 4 orang

Bahan-bahan:

*300gm daging lembu (dipotong kecil)
*3 Biji Ubi Kentang
*2 Biji Tomato
*1 Biji Lobak Merah
*1 Inci Halia (ditumbuk)
*1 Sudu Halia
*1 Sudu teh Lada Hitam (ditumbuk halus)
*2 Ulas Bawang Putih (ditumbuk)
*3 Biji Bawang Merah (ditumbuk)
*Rempah Tumis (bunga lawang, buah pelaga, bunga cengkih dan kulit kayu manis
*Air Secukupnya
*Minyak untuk menumis
*Garam secukup rasa

Cara Membuat:

  1. Panaskan periuk dan masukkan minyak.
  2. Setelah minyak panas, tumis rempah tumis, bawang merah, bawang putih, halia dan lada hitam sehingga naik bau
  3. Kemudian, masukkan air secukupnya untuk membuat sup. Masukkan pula daging dan biarkan sehingga empuk.
  4. Masukkan pula kentang dan lobak merah dan apabila sudah empuk, masukkan pula tomato dan garam secukup rasa.
Tara~ Siap! =)

Sumber: Pa&Ma


0 comments:

Post a Comment

    Peringatan!

    Segala informasi dan testimoni mengenai produk makanan tambahan kesihatan di dalam blog ini tidak sama sekali bertujuan merawat, menyembuhkan dan mengesan segala jenis penyakit dan masalah kesihatan. Segala testimoni adalah dari pengalaman tersendiri dari individu-individu yang terlibat. Terima kasih.

    CountCount