14 September 2014

Penawar Gastrik Terbaik

Assalamualaikum.

Semalam pagi saya berguling atas katil kena gastrik. Sakit memang tak boleh nak terangkan. Masa tu mula la menyesal tak jaga makan la semua.huhu.

Tapi nasib baik Mr Hubby dah balik jumaat malam sabtu, dapatlah saya berehat sebentar sementara suami tengokkan anak-anak.

Sebelum ni tukang urut lepas bersalin tu memang dah bagitahu saya yang asid dalam perut dah tinggi, boleh sebabkan gastrik. Beliau suruh saya jaga waktu makan. 

Tapi disebabkan berseorangan di rumah menjaga anak-anak maka tak dapat lah nak makan ikut waktu. Di pejabat pon dah tentulah tidak dapat mengikut waktu makan bila dah busy sekarang ni.

Pada mulanya saya langsung tiada idea nak makan apa. Sebab tak pernah sakit berguling macam kali ni. Jadi Mr Hubby pegi la kedai dan belikan gaviscon.

Lepas makan tu dalam 5min perut rasa lega dan saya pon dapatlah bernafas seperti biasa dan membuat kerja-kerja rumah.

Tapi rupanya gaviscon dah tak memberikan kesan selepas 5min, perut saya kembali sakit. Waktu sakit ni la berjanji macam-macam dengan diri supaya sakit tak berulang. Jaga waktu makan, jangan makan pedas. Makan kuantiti yang kecil tapi kerap.

Saya bertanya dengan rakan-rakan yang menghidap gastrik. Oh okay, rupanya ESP boleh membantu. 

Kawan yang saya hubungi itu pernah digelar ratu ward di hospital kerana setiap bulan pasti akan masuk hospital akibat gastrik. Tapi sejak amalkan ESP dengan berterusan Alhamdulillah gastrik tiada lagi.

Jadi apa lagi, terus Mr Hubby bancuhkan ESP dan bagi saya minum. Alhamdulillah syukur! 

Siapa yang menderita gastrik, boleh cuba cara saya minum ESP. Memang best! Badan bertenaga, susu alhamdulillah tidak mengecewakan ;)

Jom Pm/Whatsapp Zarith 013-7510028 Sekarang!

0 comments:

Post a Comment

    Peringatan!

    Segala informasi dan testimoni mengenai produk makanan tambahan kesihatan di dalam blog ini tidak sama sekali bertujuan merawat, menyembuhkan dan mengesan segala jenis penyakit dan masalah kesihatan. Segala testimoni adalah dari pengalaman tersendiri dari individu-individu yang terlibat. Terima kasih.

    CountCount