3 July 2014

Bagaimana Cara Membeli Produk Shaklee Sendiri Melalui eSell Secara Online?

Assalamualaikum

Seperti yang semua sedia maklum, Shaklee dah upgrade online sistemnya pada 2 Oktober 2013. Dimana ahlinya dapat membeli secara online, tidak perlu lagi membuat order melalui telephone, walk-in atau pon email. 



Berita ini sudah tentulah sangat menggembirakan kami, almaklumlah tak perlu nak beratur tunggu nombor dipanggil di kaunter, tak perlu tunggu operator pick up phone, dan yang penting tak perlu bayar bil telefon lebih, HEHE.

Julai 2014 satu lagi anjakan paradigma bagi Shaklee kerana telah ada satu sistem yang dinamakan eSell, iaitu ia sama seperti Shopping Cart yang boleh dilayari sendiri oleh customer yang belum menjadi ahli.

Anda boleh tengok di sebelah kanan setiap entry akan ada gamba cantik sebuah rumah, sila la klik di situ =)

Ok mari saya tunjukkan 7 langkah mudah untuk anda membeli secara online


Langkah 1


a) Untuk membeli lebih dari 1 produk, anda boleh klik pada icon Rumah ni dan pilih produk yang anda mahu

b) Sekiranya anda ingin membeli Produk yang specific contohnya Vivix, anda boleh terus klik pada icon Order Now yang ada pada akhir entry Vivix.

c) Sekiranya anda ingin membeli Set-Set Shaklee, contohnya Set Berpantang Shaklee, sila klik pada entry Set Berpantang di Set Meletops sebelah kanan blog dan klik pada icon Order Now pada akhir entry tersebut.

Langkah 2

Setelah masuk ke dalam eSell, Klik pada butang Agree dan Next

Langkah 3. 

Sekiranya anda memilih option 

#1 a) anda akan dapat paparan sebegini. Sila tick pada produk yang anda mahukan dan pilih kuantiti

Setelah selesai boleh checkout


Sekiranya anda memilih option 

#1 c) Anda akan dapat paparan seperti ini. Dan boleh terus Checkout

Langkah 4

Isikan maklumat anda yang lengkap dan klik continue. Jangan bimbang, maklumat anda selamat dalam simpanan Shaklee

Langkah 5

Semak semua maklumat, jika betul boleh klik Proceed to Payment untuk membuat pembayaran

Langkah 6

Boleh la lakukan pembayaran dengan menggunakan Credit Card/ Debit Card anda

Langkah 7

Anda akan mendapat Slip Order. Sila Print dan simpan untuk rujukan. Proses pengeposan akan berlaku selama 3-4 hari dan bayaran adalah sebanyak RM10 untuk Semenanjung Malaysia dan RM20 untuk Sabah dan Sarawak

Sekiranya anda ingin menjadi Ahli Shaklee dengan banyak lagi kelebihan, sila hubungi saya, Zarith 013-7510028. Saya akan bimbing anda =)

Selamat mencuba!

2 comments:

    Peringatan!

    Segala informasi dan testimoni mengenai produk makanan tambahan kesihatan di dalam blog ini tidak sama sekali bertujuan merawat, menyembuhkan dan mengesan segala jenis penyakit dan masalah kesihatan. Segala testimoni adalah dari pengalaman tersendiri dari individu-individu yang terlibat. Terima kasih.

    CountCount